רביעי, ט"ז אייר התשפ"ה
פורל מאודה בשקדים

טיפ: את טריות הדגים ניתן לבדוק על ידי לחיצה על גוף הדג ככל שהדג טרי יותר כך המרקם חוזר לקדמותו מהר יותר

החומרים:

למתכון זה אנו זקוקים לדגי פורל אחד לכל אדם במשקל של עד 180 גר לכל יחידה
3 שיני שום פרוסים ליחידה
25 גר שקדים פרוסים לבנים
1/4 כפית מלח
1/4 חבילה של מחמאה (מרגרינה בטעם חמאה) או 4 כפות שמן זית
1/4 כוס יין לבן או מים
1/4 חבילת כוסברא
1/2 לימון ירוק

 

אופן ההכנה:

מניחים את הכוסברא כמצע במחבת גדולה
עליה מניחים את שיני השום ואת הדג
שופכים את השמן זית או מחמאה מומסת על הדג
ומוסיפים 1/4 כוס יין
מפזרים מעט מלח לא את הכל
מכסים במכסה רצוי זכוכית
ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות
בנפרד מטגנים את השקדים במעט שמן עד שהם הופכים להיות זהובים

מגישים בצלחת שטוחה על עלה חסה מניחים את הדג שופכים עליו קצת מהנוזל שנוצר כתוצאה מהבישול ומפזרים מעליו את השקדים הקלויים,מגישים ליד 1/2 לימון ירוק

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.