החומרים:
1 קופסא גדולה של פיטריות חתוכות
5 שיני שום קצוצים
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל לבן
2 כפות קמח לבן רגיל
1 קופסא של שמנת צמחית או שמנת מתוקה רגילה
4 כפות שמן
1 ליטר מים
אופן ההכנה:
שמים סיר גדול על אש בנונית מוסיפים את השמן
מטגנים את הבצל עד שהוא זהוב
מוסיפים את השום
ואת הפיטריות ומטגנים עד שהם זהובים
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד שהוא יוצר מעין רביכה כמו בצק רטוב
לוקחים כוס מים קרים מהליטר ומוסיפים לאט תוך כדי בחישה עד שהרביכה הופכת להיות נוזלית
מוסיפים את שאר המים ומביאים לרתיחה
מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם
מבשלים על אש קטנה כ 20 דקות
לפני ההגשה מוסיפים את השמנת מביאים לרתיחה נוספת.
מגישים בקערות מרק עמוקות
ניתן להגיש עם זה צנימים קלוים.
אפשר לפזר שמיר או פטרוזיליה קצוצים לפני ההגשה.
תגובות