את הגולש ההונגרי ניתן למצוא כמעט בכל בית יהודי אשכנזי למעשה מאכלי קדירה הם חלק מהתרבות היהודית מכיוון שבארופה נהגו האנשים להכניס את כל המרכיבים לסיר אחד על מנת לחסוך במקום וגם בגלל הנוחות כך למעשה הומצא הצולנט היהודי.(אבל זה במתכון אחר)
לגולש הונגרי אנו זקוקים למרכיבים הבאים:
בשר מספר 2 - שריר,צואר. חבילה מופשרת לחתוך לקוביות של 4X4 ס"מ
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות 3X3 ס"מ
5-6 שיני שום קצוצות
1 ק"ג של תפו"א חתוכים לקוביות 3X3 ס"מ בערך ככל שהקוביות דומות יותר אחת לשניה האסטטיקה של האוכל מרשימה יותר.
1 כפית מלח
3 כפות פפריקה מתוקה רצוי הונגרית
2 עלי דפנה
8 גרגרים של פלפל אנגלי
1 כף גדושה של קימל שלם
1/2 כוס יין אדום מתוק או יבש בהתאם לטעם
1/5 כוס שמן סויה רגיל
1 ליטר מים.
אופן ההכנה:
שמים את השמן בסיר גדול ומחממים על אש גבוהה
מוסיפים את הבצל....ומשחימים
מוסיפים את השום
ומיד אחר כך את הבשר.....מטגנים את הבשר עד שהוא מושחם היטב מוסיפים יין אדום להוריד את המשקעים ומוסיפים את תפ"א מעל הבשר מוסיפים את המים ודואגים שהנוזל יכסה את תפ"א.
מרתיחים ומוסיפים את עלי הדפנה הפפריקה המתוקה וגרגרי פלפל אנגלי את המלח מוסיפים לפי הטעם.
מורידים את האש
ומבשלים כשעה-שעה וחצי על אש קטנה.
מגישים בצלחות עמוקות.
תגובות