שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
סטרוגונוף בפיטריות

החומרים:

רצועות בשר בקר חתוך דק - 1 ק"ג
2 בצלים גדולים
5 שיני שום קצוצות
קופסאת פיטריות חתוכות גדולה
מלח פלפל שחור לפי הטעם
3 עלי דפנה 5 גרגרי פלפל אנגלי
1/2 כוס יין אדום יבש
1 כף קמח
10 כפות שמן סויה
1/2 ליטר מים

 

אופן ההכנה:

שמים בסיר את השמן על להבה גבוהה מוסיפים את הבצל משחימים -מוסיפים את השום והפיטריות ומזהיבים מוסיפים כף קמח מורידים את האש לאש קטנה ועושים מעין רביכה לוקחים כוס מים מכניסים תוך כדי ערבוב עד שהרביכה הופכת להיות דלילה קצת פחות אבל לא יותר מידידלילה מוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך, מכבים את האש.
בנפרד 5 כפות שמן סויה מחממים אש גבוהה..מכניסים את רצועות הבשר ומטגנים אותם על אש גבוהה עד שהם הופכות להיות שחומות ,לא לפחד מה"שרוף" שנותר בסיר
שופכים את כוס היין האדום ומסירים את המשקעים שנוצרו בסיר..

מורידים את האש לאש קטנה מוסיפים את הרוטב פיטריות את שאר המים עלי הדפנה והפלפל אנגלי ומבשלים על אש קטנה כשעה.

אם הרוטב סמיך מידי ניתן להוסיף עוד מים.

ניתן להגיש עם פיטריות שמפניון חתוכות טריות מעל.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.