שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
קוביות חמוץ מתוק

החומרים:

1 ק"ג בשר בקר מספר 2 (זרוע-שריר-צואר)חתוך לקוביות
1/2 ק"ג צימוקים גדולים בהירים
1 כוס יין אדום יבש
1 כוס סוכר
1/2 כוס חומץ בן יין
מלח פלפל לפי הטעם
קופסא של בצלצלי פנינה
1/4 כוס שמן
מים לפי הצורך

 

אופן ההכנה:

בסיר עמוק שופכים את השמן הבצלצלי פנינה מסוננים והבשר מניחים על אש גבוהה ומטגנים עד שהבשר מושחם טוב
מוסיפים את היין החומץ הסוכר ומנמיחים את האש.
מוסיפים את הצימוקים ודואגים שהבשר והצימוקים יהיו מכוסים 3/4 מים מהגובה
אם חסר נוזל מוסיפים מים.
מרתיחים מוסיפים מלח פלפל לפי הטעם מנמיכים שוב ומבשלים על להבה נמוכה במשל 1.5 שעה וחצי.

מגישים עם בצל ירוק קצוץ מעל.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.