החומרים:
1 דג מושט לכל סועד - משקל 120-180 גר - נקי מקסקסים ותוכן
1 גבעול רוזמרין
1/2 כוס יין לבן
מחמאה 1/4 חבילה ואו 3 כפות שמן זיית
4 שיני שום
4 כוסות שמן סויה
1/4 כוס קמח לבן מנופה+2קורט מלח
אופן ההכנה:
שמים במחבת עמוקה את השמן/מחמאה ממיסים - מוסיפים את שיני השום ועלי הרוזמרין מחממים מעט עד שהנוזל מקבל אחידות - מוסיפים את היין הלבן ומרתיחים, מכבים את האש.
בניפרד
חורצים על הדג שלוש חריצים לאורכו מקמחים אותו טוב טוב מכל צד בקמח
מחמים את השמן שיהיה חם מאוד ומטגנים את הדג בשמן עמוק עד שהוא משחים כזהב .
מניחים על נייר סופג כמה דקות
ולאחר מכן מניחים אותו בצלחת אפשר על עלה חסה
ויוצקים את הרוטב מעליו
מעטרים עם עגבניות שרי
תגובות