מתכון ל10 מנות
החומרים:
4 עגבניות גדולות ורכות חתוכות לקוביות
2 גזרים קוביות
2 בצלים קוביות
5 שיני שום גרוסים
1 פלפל אדום חתוך לקוביות
1 כוס קטנה של רסק עגבניות
50 גר" איטריות קוביות-או אחר
סלרי ראש וגבעול - קוביות
1/4 חבילה אורגנו קצוץ טרי או 1/2 כפית יבש
1/4 חבילה בזיליקום קצוץ טרי או 1/2 כפית יבש
1 כפית מלח דק
1/2 כפית פפריקה אדומה
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות שמן זית
1.5-2 ליטר מים
2 כפות סוכר.
אופן ההכנה:
בסיר גדול שמים שמן בצל ושום ומחממים על אש גבוהה...שהבצל מזהיב מוסיפים את הסלרי אחר כך את הגזר
עד שהירקות הופכים להיות זגוגים
מוסיפים את הרסק ומטגנים טיפה מוסיפים את הסוכר - הפפריקה -המלח והפלפל הגרוס מערבבים ומוסיפים את המים
ואת העגבניות מרתיחים על אש גבוהה - טועמים ומוסיפים לפי הצורך מלח או פלפל.
מנמיכים את האש מוסיפים את האיטריות (פסטה) ומבשלים כ 25 דקות על להבה נמוכה.
מגישים בקערה עמוקה של מרק ומפזרים את האורגנו והבזיליקום מלמעלה.
נין לפזר גם גיבנת מוצרלה מגורדת.
תגובות