שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
ציפס הולנדי

החומרים:

1 ק"ג תפ"א בנוניים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כף שטוחה פפריקה חריפה
1/2 כפית שטוחה חויאג
1/4 כפית שטוחה כורכום
1/4 כפית שטוחה כמון
שמן סויה לטיגון

 

אופן ההכנה:

מקלפים תפ"א בצורה גסה כך שהקליפה שמורידים נשארת עבה ובשרנית.
שמים במים פושרים
בנפרד מחממים כ בקבוק שמן בסיר עמוק עד שהשמן מפסיק להרעיש.
מסננים את תפוחי האדמה ע מסננת ומנגבים במגבת בכדי שיהיו יבשים
מטגנים בשמן עמוק עד שהם מקבלים צבע זהוב - אדמדם.
מוציאים ומניחים על מסננת ונייר סופג
יש לטגן את הציפס בכמויות קטנות כל פעם בכדי להשיג תוצאות טובות יותר.

את כל התבלינים מערבבים יחד כולל המלח
וכל פעם שמוציאים את הציפס המטוגן מפזרים עליו מהתערובת בעדינות.

מגישים בתוספת של מיונז או קטשופ לפי הטעם.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.