החומרים:
1 ק"ג בשר מספר 5 או 6 או עדיף "פילה"
5 גרגרי פלפל אנגלי שלמים
3 עלי דפנה
6 שיני שום שלמות
2-3 כפות דבש תמרים
1/5 כוס סויה
2 כפיות פפריקה
1 כף גדושה חרדל דיזון גרגרים
כוס יין אדום מתוק או יבש
2 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
חורצים חריצים קטנים בבשר מסביבו ומכניסים בכל חריץ פלפל אנגלי או עלה דפנה או שום
את שאר החומרים מערבבים יחד
משרים את הבשר לילה שלם בתערובת -(מרינדה)
למחרת:
מחממים את התנור ל 150 מעלות
מניחים את הבשר בתבנית על מצע -1/2 חבילת כוסברא 1/2 חבילת פטרוזיליה
יוצקים את הרוטב על הבשר ומכניסים לתנור למשך 50 דקות אחרי 50 דקות הופכים את הבשר וצולים אותו כ 10 דקות נוספות בכדי שיקבל צבע שחום.
מצננים ומקרררים מפרידים בין הרוטב לבשר
לאחר שהבשר קר מאוד פוסים פרוסות דקות עד כמה שאפשר.
את הרוטב מסננים במסננת.
מגישים את הפרוסות בקר על לחם חיי עם מצע של חסה ועגבניות פרוסות - את הרוטב מגישים בכלי נפרד.
תגובות