החומרים:
1 כוס אורז
1/2 כוס מים רותחים 1/2 כפית מלח דק
1/2 כוס עדשים חומות מבושלות כ 20 דקות בכוס וחצי מים רותחים 1/2 כפית מלח במכסה סגור
בצל ירוק חתוך לקוביות כ - 6 גבעולים.
1 בצל גדול חתוך לקוביות ומטוגן עד שהוא זהוב-חום.
אופן ההכנה:
מכינים את האורז לפי המתכון שרשום כאן.
מיד לאחר הבישול כ - 18 דקות
מוסיפים את העדשים המבושלות ואת הבצל המטוגן והירוק לאורז.
מערבבים ומניחים בסיר עוד כ 10 דקות נוספות עם מכסה סגור.
מגישים בצלחת שטוחה אפשר לפזר קוביות פלפל אדום מתוק מעל.
----
החומרים:
כוס עדשים חומים
כוס בורגול (לא אותו בורגול כמו במתכון של הטבולה, אלא מן הסוג העבה)
שליש כוס שמן זית
בצל לבן גדול
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים בשלוש כוסות מים חצי שעה עד שהם כמעט מוכנים אך לא עד הסוף.
מוסיפים בורגול ומלח. מערבבים. משאירים על אש קטנה עד שהמים מתאדים.
בצד מטגנים את הבצל עד שנהיה ממש חום.ושופכים לאחר שהתבשיל הראשון גמור, עם השמן לאותו הסיר. מערבבים בעדינות.
דרך אחרת היא להוסיף את הבצל והשמן אחרי שהעדשים מתבשלים, מוסיפים לאותו הסיר שאליו מוסיפים בורגול.
מגישים חם.
אפשר להגיש עם לבן או עם סלט טיפוסי ערבי (שהוא סלט של עגבניות, בצל, נענע ולימון). אפשר להגיש עם זיתים ירוקים, צנון ובצל ירוק.
(מקור לא ידוע)
תגובות