שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
מרק בצל צרפתי

החומרים:

4 בצל גדול חתוך לקוביות - את הקליפה של הבצל יש לשטוף(קליפה חיצונית)
2 כפיות שום כתוש
2 ליטר מים.
1 כוס יין לבן יבש
1 שמנת מתוקה או צמחית
2 כפות קמח גדוש
6 כפות שמן או 1/4 חבילת מרגרינה
1/4 חבילת שמיר קצוץ.
מלח-פלפל שחור-אגוז מוסקט (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מטגנים את הבצל עד שהוא משחים מיד לאחר מכן השום וממשיכים לטגן עד שאין כמעט נוזל בסיר

מוסיפים את כף הקמח ומערבבים - "רביכה" לאט לאט מוסיפים את היין הלבן ואת המים תוך כדי ערבוב עד שהכל הופך להיות אחיד מוסיפים לסיר את קליפות הבצל מרתיחים ומוסיפים מלח לפי הטעם - פלפל שחור ומוסקט (לא חייב)

בהגשה ניתן לפזר שמיר מעל

ניתן גם לשים קרוטונים וגבינה צהובה מגורדת לכל אחד באופן אישי.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.