ל-10 אנשים
החומרים:
3 דלוריות גדולות ללא קליפה ותוכן חתוכות לקוביות גדולות
2 בצל גדול חתוך לקוביות
2 גזר גדול חתוך לקוביות
1/2 חבילת שמיר קצוץ
מלח ופלפל לפי הטעם
2.5 ליטר מים
3 כפות שמן סויה
אופן ההכנה:
מחממים את השמן בסיר גדול ועמוק
מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב
מוסיפים את הגזר וממשיכים לטגן אותו עד שהגזר הופך להיות מזוגג
מוסיפים את קוביות הדלורית ומטגנים עד שגם הם הופכות להיות מזוגגות
מוסיפים את המיים ומביאים לרתיחה
טועמים
מוסיפים מלח ופלפל לבן לפי הטעם מבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים - כ 45 דקות בקירוב
מכניסים לבלנדר או משתמשים במחית בכדי לרסק את הירקות
מגישים בקעריות עמוקות, מפזרים שמיר קצוץ מעל.
ניתן להגיש אותו קר בתוספת של שמנת חמוצה או מתוקה לפי הטעם.
תגובות