שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
גפליטה-פיש - נוסח אשכנז

החומרים:

1 ק"ג קרפיון טחון ללא עור ועצמות(את העור ,העצמות והראש לוקחים גם)
1 ראש דג שלם
1 כוס קמח מצה
4 ביצים (2 קשות מקוצצות)
1-2 בצל גדול קצוץ - 1 שלם חתוך ל-4
2 גזר גדול- 1 קצוץ - 1 חתוך לפרוסות
ראש סלרי_ עלים חתוך לפרוסות
3 כפיות מלח
1.1/2 כפית פלפל שחור
3 כפות שמן
סוכר - 3-6 כפות לפי הטעם.
2.5 ליטר מים

אופן ההכנה:

מערבבים את הקרפיון הטחון עם קמח מצה, 2 ביצים טריות, ביצים קשות, בצל קצוץ, גזר קצוץ,1 כפית מלח-1/2 כפית פלפל. 3 כפות שמן (3- כפות סוכר -אם רוצים).
עושים קציצות בגודל של כף יד ומניחים על צלחת כשהם מופרדים.

בנפרד מרתיחים את המים עם העור, העצמות וראש הדג - בצל חתוך ל4 ,סלריללא העלים- גזר פרוסות 2 כפיות מלח 1 כפית פלפל שחור - 3 כפות סוכר.
טועמים ומשלימים טעם לפי הצורך.

מכניסים את הקציצות לסיר בעדינות ומבשלים על אש קטנה במשך שעה וחצי.

מוציאים בעזרת כף מחוררת מניחים על מצע של עלי סלרי מסדרים ומניחים פרוסת גזר על כל אחת מהקציצות
מגישים מצונן עם חזרת.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.