שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
ליקר תפוזים

החומרים:

1 ליטר כהל למאכל 95%
1/2 ליטר מים מסוננים ומורתחים
1 תפוז גדול ובשרני
1 כוס סוכר
רשת פלסטיק - כמו של מכסה של ענבים או פירות
צנצנת זכוכית גבוהה עם מכסה ואטם.

אופן ההכנה:

בצינצנת זכוכית גבוהה, לשפוך את האלכהול המים הרתוחים ולערבב עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס

להניח את התפוז ברשת ולתלות אותו בתוך הצנצנת כשהוא תלוי כ 1/2 סמ מעל גובה הנוזל וכשהוא אחוז בשפת הצנצנת.

לסגור את המכסה עם האטם באופן הרמטי ולהניח במקום מוצל ואפל למשך חודש ימים.

להגיש בכוסיות ליקר עם עיטור של פלח תפוז.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.