החומרים:
1 ליטר כהל למאכל 95%
1/2 ליטר מים מסוננים ומורתחים
1 תפוז גדול ובשרני
1 כוס סוכר
רשת פלסטיק - כמו של מכסה של ענבים או פירות
צנצנת זכוכית גבוהה עם מכסה ואטם.
אופן ההכנה:
בצינצנת זכוכית גבוהה, לשפוך את האלכהול המים הרתוחים ולערבב עם הסוכר עד שהסוכר מתמוסס
להניח את התפוז ברשת ולתלות אותו בתוך הצנצנת כשהוא תלוי כ 1/2 סמ מעל גובה הנוזל וכשהוא אחוז בשפת הצנצנת.
לסגור את המכסה עם האטם באופן הרמטי ולהניח במקום מוצל ואפל למשך חודש ימים.
להגיש בכוסיות ליקר עם עיטור של פלח תפוז.
תגובות