רביעי, ז' שבט התשפ"ה
יין שזיפים

החומרים:

2 ק"ג שזיפים רכים רחוצים חתוכים ל1/2 וללא גלעין
1/2-1 ליטר מים רתוחים
2 כוס סוכר חום
2 בקבוקים מפלסטיק עם פיה רחבה -(בקבוקי פריגת-נסטי)

אופן ההכנה:

מכניסים את השזיפים לתוך הבקבוק בגובה של 1/2 מגובה הבקבוק
מערבבים את הסוכר עם המים עד שהסוכר מומס ויוצקים את הנוזל על השזיפים עד שהם יכוסו כ 10 סמ מעל השזיפים.
סוגרים עם הפקק בחוזקה, יש לשחרר לחץ מהבקבוק כל יום במשך שבוע אחרי שבוע משאירים את הפקק סגור אבל לא מהודק מידי בכדי שהלחץ יוכל להשתחרר לבד.
מניחים במקום אפל וקריר למשך שבועיים עד שבועיים וחצי סה"כ.

לאחר מכן מסננים את הנוזל דרך בד ואת הנוזל שופכים לבקבוק ריק בגובה של 3/4 מגובה הבקבוק.
סוגרים את הבקבוק חזק ומניחים שוב למשך שבוע ימים במקום מוצל וקר יש לפתוח את הבקבוק מידי יום -יומיים לשחרר לחץ.

מגישים בכוסות ליקר קטנות
מעולה בסוף הארוחה

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.