רביעי, ב' אייר התשפ"ה
מרק פוזולה

מתאים ל-10 מנות
מרק הפוזול'ס הוא מרק מקסיקני מסורתי המכיל בשר וגרעיני תירס לבן מבושלים. גרעיני התירס הלבן מעניקים למרק טעם מקסיקני אופייני וטעים מאוד.

החומרים:

למרק:
850 גר' עוף למרק
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום
1 כפית מלח
½ חב' כוסברה קצוצה
2. ליטר מים קרים
שלב שני:
½ ק"ג בשר מעושן חתוך לקוביות
4 כוסות מים רותחים
½ ק"ג גרעיני תירס לבן מושרים לילה ומבושלים עד ריכוך

לעיטור:
אורגנו קצוץ
1 בצל קצוץ
פלפל חריף יבש (אנצ'ו או צ'ילי)
מיץ לימון

אופן ההכנה:

1. שמים בסיר את העוף השום הבצל, כפית מלח וכוסברה והמים. לבשל עד שהעוף מוכן. לקרר.
2. להוציא את העוף מהמרק ולהפריד את הבשר. המקסיקנים קורעים את הבשר לאורך הסיבים, אך ניתן כמובן לקצוץ לפי הטעם.
3. להחזיר את בשר העוף למרק, להוסיף את הבשר המעושן ואת התירס , להוסיף 3 כוסות מים רותחים ולבשל על אש קטנה עד שהתירס רך לגמרי.

הגשה:
להגיש בקערת מרק. כל סועד מוסיף להוסיף מעל מעט אורגנו , בצל קצוץ, לימון ופלפל חריף.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.