שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
סופגניות

מצרכים ל: 25 סופגניות - מתכון בסיסי

6 כוסות קמח
1 שקית שמרית
8 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים
1 כפית מלח
6 כפות שמן
כף ברנדי
1 כוס מים פושרים

 

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים מלבד המלח והמים.מוסיפים בהדרגה את המים והמלח ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.

מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מרדדים בצק בעובי 4 ס"מ .

קורצים עיגולים בעזרת כוס.ומניחים על מגש משומן להתפחה נוספת.

בעזרת טרבד/שפכטל הנטבל בשמן חם,מורידים בזהירות מהמגש.

מטגנים בשמן חם(לא חם מדי)כ 2-3 דקות מכל צד.

מעבירים למסננת.

מזריקים ריבה/ריבת חלב/שוקולד.

בוזקים בעזרת מסננת אבקת סוכר/מצפים בזיגוג סוכר

**זיגוג סוכר-100 ג"ר אבקת סוכר+2 כפות מים חמים +4 טיפות מיץ לימון.-לערבב עד לקבלת תערובת לבנה שניתן לטבול בה את הסופגניה.

 

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.