מצרכים ל: 25 סופגניות - מתכון בסיסי
6 כוסות קמח
1 שקית שמרית
8 כפות סוכר
1 כף תמצית וניל
3 ביצים
3 חלמונים
1 כפית מלח
6 כפות שמן
כף ברנדי
1 כוס מים פושרים
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים מלבד המלח והמים.מוסיפים בהדרגה את המים והמלח ולשים כ 7 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
מכסים את הקערה ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
מרדדים בצק בעובי 4 ס"מ .
קורצים עיגולים בעזרת כוס.ומניחים על מגש משומן להתפחה נוספת.
בעזרת טרבד/שפכטל הנטבל בשמן חם,מורידים בזהירות מהמגש.
מטגנים בשמן חם(לא חם מדי)כ 2-3 דקות מכל צד.
מעבירים למסננת.
מזריקים ריבה/ריבת חלב/שוקולד.
בוזקים בעזרת מסננת אבקת סוכר/מצפים בזיגוג סוכר
**זיגוג סוכר-100 ג"ר אבקת סוכר+2 כפות מים חמים +4 טיפות מיץ לימון.-לערבב עד לקבלת תערובת לבנה שניתן לטבול בה את הסופגניה.
תגובות