החומרים לבצק
3 כוסות קמח
4 כפות שמן
2 כפות שמרים יבשים
3/4 כוס סוכר
קורט מלח
חצי כפית קינמון
שלוש תפוחי-עץ בינוניים מגוררים דק
מים פושרים
חצי בקבוק שמן לטיגון עמוק
החומרים לסירופ
חצי כוס סוכר
תמצית רום ו/או וניל
כפית מיץ לימון
פיסת קליפת תפוז
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים לבצק בלבד התפוחים והמים. מוסיפים את תפוחי-העץ המגוררים וכוס מים פושרים ולשים. הבצק אמור להיות צמיגי: דליל מעט, באופן שנדבק לידיים, אך לא מימי. מוסיפים מים במידת הצורך לקבלת המרקם המתואר.
נותנים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו (כחצי שעה).
מורידים את הבועות הגדולות בבצק התפוח ומשאירים לתפיחה שנייה דומה (מומלץ).
מרתיחים שמן על אש בינונית. מעמיסים בצק על כף ומשליכים לשמן. הופכים ומקפידים שלא יישרף.
מוציאים מהשמן לנייר סופג ולאחר מכן מעבירים לקערה ומזליפים את הסירופ על הספינג'.
תגובות