ל 4 סועדים.
חומרים:
1 קג" תפוח אדמה מקולף
כפית מלח
קורט אגוז מוסקט טחון
1/4 חבילת מחמאה או מרגרינה או חמאה
מים כ 1/2 ליטר
אופן ההכנה:
שמים בסיר גבוה את תפוחי האדמה הקלופים
מוסיפים מים שיהיו בגובה של כ 3/4 סיר שיכסו כמעט לגמרי את התפוחי האדמה.
מבשלים על אש בנונית במשך 25 דקות-30 דקות עד שתפוחי האדמה יהיו רכים מאוד.
מוסיפים את המרגרינה ומכבים את האש.
מעזרת מחית מועכים את תפוחי האדמה עד שהם הופכים להיות מרקם חלק מוסיפים את המוסקט הטחון ומערבבים
מגישים בצלחת שטוחה - ניתן לפזר ירק קצוץ מעל כגון: שמיר או פטרוזיליה
תגובות