שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
עוף ברוטב חריף מתוק

כמויות ל- 4-5 סועדים.

החומרים:

עוף בינוני
1 בצל גדול
3 כפות ריבה (כל ריבה מתאימה, רצוי באיכות טובה)
3 כפות רוטב וורצ'סטר או רוטב סויה
4-5 שיני שום כתושות
2 כפות אבקת מרק עוף
שמן לטיגון
מלח, פלפל 
 

אופן ההכנה:

מחממים את השמן בסיר גדול ושטוח, ומטגנים את הבצל עד שיזהיב.

מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כמה דקות

מוסיפים את הריבה, הרוטב ושתי כוסות של מרק עוף מאבקה.

מחלקים את העוף ל-שמונה חלקים (המקפידים יורידו את העור) ומוסיפים אותו לסיר. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל מכוסה על אש קטנה כשעה. במהלך הבישול כדאי לערבב מדי פעם ולהוסיף מים במידת הצורך.

וריאציות:

* לפחות עצלנים - ניתן לטגן את העוף תחילה, להוציא מהסיר ולהחזיר לבישול  לאחר שהרוטב כבר מוכן

* אפשר להוסיף תפוחי אדמה בחצי השעה האחרונה של הבישול.

* לאוהבי החריפות, אפשר להוסיף לרוטב כף קטשופ חריף

* לאוהבי המתיקות, אפשר להוסיף פירות יבשים - צימוקים, שזיפים משמש

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.