רביעי, ז' שבט התשפ"ה
תחתיות ארטישוק ממולא

החומרים:

תחתיות ארטישוק (סנפרוסט או בקופסת שימורים)
1/2 ק"ג בשר טחון
1 בצל בינוני
פטרוזיליה
5 שיני שום
2 ביצים
מעט מלח
פלפל שחור
כמון, כורכום
2 כפות  שמן
1-2 כוסות מים
1 כף מרק עוף 

 

אופן ההכנה:

בסיר שטוח ורחב לשים את השמן, מים, שום, לאחר רתיחה קלה, להוסיף את התבלינים כגון: מלח, פלפל שחור, כורכום וכף מרק עוף. לתת לזה רתיחה נוספת, ולהשאיר על אש קטנה.

בקערית נפרדת: בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה, בצל קצוץ דק, כמון, פלפל שחור, ביצה ומעט מלח. ללוש היטב וליצור כדורי בשר (בגודל של תחתיות הארטישוק).

לחמם מחבת עם שמן ולטגן קלות את הקציצות משני הצדדים.

למרוח את תחתיות הארטישוק בבלילת ביצה ולהניח את הקציצה המטוגנת על תחתית הארטישוק. להכניס את הכל לרוטב שהכנו בסיר השטוח ולבשל על אש נמוכה כחצי שעה.

כתוספת יפה וטעימה אני ממליצה על פטריות טריות ושלמות, טבולות בבלילת ביצה עם שומשום, מלח ומעט פלפל שחור ומטוגנות.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.