רביעי, ז' שבט התשפ"ה
שקשוקה

החומרים:

8 עגבניות
2 בצלים
5 ביצים
תבלינים: פפריקה מתוקה או חריפה, מלח, פלפל
 

אופן ההכנה:

קולפים את העגבניות - אפשר לעשות זאת על ידי שפיכת מים רותחים על העגבניות. לאחר מכן הקליפה יורדת בקלות.

קוצצים את הבצל. מטגנים כמה דקות במחבת עם שמן, אין צורך לחכות לקבלת גוון חום של הבצל, אלא מספיק טיגון קל. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות (חתיכות כמו לסלט) ומוסיפים לבצל . אם יש צורך, מוסיפים שמן.

להוסיף תבלינים: לילדים פפריקה מתוקה ולמבוגרים פפריקה חריפה. לבשל את העגבניות עם הבצל לפחות חצי שעה עד שהעגבניות רכות, ממש מבושלות. מערבבים מדי פעם בכדי שהעגבניות + הבצל לא יידבקו לסיר.

לאחר בישול העגבניות שוברים חמש ביצים על העיסה. משאירים את הביצים שלמות (ביצה עין). מכסים את הסיר במכסה, ממתינים כחמש עד עשר דקות, עד לבישול הביצים, ואפשר לאכול.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.