המצרכים
1 כוס שמן זית
1/2 ק"ג בשר כבש טחון
1/2 ק"ג בצל קלוף וקצוץ
150 גרם צנובר
8 תפוחי אדמה גדולים ויפים
3 כוסות מרק עוף (או 3 כוסות מים רותחים עם 1/2 1 כפות מרק עוף)
מלח
פלפל שחור, טחון טרי
בהרת
1 כף אבקת מרק
אופן ההכנה:
1. מחממים את שמן הזית במחבת, ומטגנים תוך כדי ערבוב את הבשר עם הבצל והצנוברים, כרבע שעה - עד שהבשר מאבד מאדמומיותו ומתפורר. מתבלים ומניחים את המילוי בקערה.
2. קולפים את תפוחי האדמה, ובעזרת קישואן או כף פריזאית יוצרים תעלה לאורך כל אחד מהם. את התוכן קוצצים דק ושומרים בצד.
3. ממלאים את תפוחי האדמה בתערובת הבשר כמעט עד הסוף ועורכים בתבנית משומנת. מחממים את התנור ל180- מעלות.
4. מחממים מרק עוף ומערבבים עם תוכן תפוחי האדמה. מתבלים ויוצקים על תפוחי האדמה הממולאים.
5. אופים את תפוחי האדמה כחצי שעה. הופכים לפחות פעם אחת במהלך האפייה.
6. מעבירים את תפוחי האדמה לתוך סיר, יוצקים מעל את הנוזלים שנותרו בתבנית ומבשלים על אש קטנה במשך חצי שעה לפחות - עד שתפוחי האדמה מתרככים, אך עדיין נשארים יציבים.
מגישים חם, יחד עם הנוזלים שנותרו בסוף הבישול.
(מקור לא ידוע)
תגובות