שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
קציצות תפוחי אדמה ממולאים בשר

המצרכים:

1 ק"ג תפוחי אדמה 
1 ביצה 
1/4 כוס קמח 
מלח ופלפל שחור, טחון טרי 
למלית: 
1 בצל, קצוץ דק 
1 כף שמן 
2 שיני שום, קצוצות 
250 גרם בשר טלה רזה, טחון  
1 כפית בהרט - ראה מסגרת 
1 כוס עגבניות קצוצות ("טל") 
1 כוס פטרוזיליה קצוצה 
קמח  
שמן לטיגון 
 
 

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, מקלפים ומועכים לפירה חלק. מצננים. 
מערבבים את הפירה עם ביצה וקמח, אם צריך מוסיפים עוד מעט קמח בכדי להגיע למירקם של בצק רך, כזה שיאפשר עיבוד נוח של הכופתאות. מתבלים במלח ופלפל. 
מכינים את המלית: במחבת עם מעט שמן מטגנים את הבצל עד שמזהיב, ומוסיפים שום. מטגנים עוד דקה ומוסיפים את הבשר. ממשיכים לטגן עד שהבשר הופך פירורי ומשחים מעט. מתבלים ומוסיפים עגבניות ופטרוזיליה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ15- דקות, עד שהתערובת כמעט יבשה. 
לוקחים כף מהפירה ומשטחים לעיגול שטוח על כף היד. במרכז מניחים כפית ממלית הבשר וסוגרים את "בצק" תפוחי האדמה סביבה. מעצבים כדור, מקמחים ומניחים על מגש מקומח. בעת העיבוד מרטיבים מידי פעם את הידיים, למניעת הידבקות. 
במחבת רחבה מחממים שמן לטיגון עמוק, ומטגנים עד שהכופתאות זהובות. סופגים על מגבת נייר, ומגישים חם.  
 

(מקור לא ידוע)

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.