החומרים :
10 תפוחי אדמה בנוניים אדומים, שטופים
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתוש טרי
1/2 כפית כמון
1/2 כפית חאויאג
4 כפות שמן תירס
לתיבול הסופי:
2 כפות מלח גס
4 שיני שום פרוסים למקלות דקים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2פלפל אדום חריף פרוס לעגולים
אופן ההכנה:
חותכים את התפוחי אדמה לעיגולים כולל הקליפה
מחממים מים בסיר עם חצי כפית מלח רגיל עד שהמיים רותחים
מכניסים את התפוחי אדמה ומבשלים על אש בנונית כ 10 דקות.
מסננים.
מערבבים את התבלינים: פפריקה חריפה ומתוקה, שום כתוש, חואיג וכמון + שמן תירס מערבבים יחד עם התפוחי אדמה עד שכל התפוחי אדמה מקבלים את התבלון.
מחממים תנור ל 180 מעלות לוקחים נייר אפיה ומניחים על תבנית שטוחה. שמים את התפוחי אדמה על התבנית ומכניסים לתנור עד שהתפוחי אדמה מזהיבים ונעשים פריכים...כ - 20 דקות בערך.
בהגשה מפזרים את המלח גס - פטרוזיליה קצוצה השום והפלפל האדום החריף.
תגובות