שבת, כ"א ניסן התשפ"ה
ציפס פיקנטיים

החומרים :

10 תפוחי אדמה בנוניים אדומים, שטופים
1 כפית פפריקה חריפה
1 כף פפריקה מתוקה
4 שיני שום כתוש טרי 

1/2 כפית כמון

1/2 כפית חאויאג

4 כפות שמן תירס

לתיבול הסופי:
2 כפות מלח גס
4 שיני שום פרוסים למקלות דקים
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה 1/2פלפל אדום חריף פרוס לעגולים
 

אופן ההכנה:

חותכים את התפוחי אדמה לעיגולים כולל הקליפה

מחממים מים בסיר עם חצי כפית מלח רגיל עד שהמיים רותחים

מכניסים את התפוחי אדמה ומבשלים על אש בנונית כ 10 דקות.

מסננים.

מערבבים את התבלינים: פפריקה חריפה ומתוקה, שום כתוש, חואיג וכמון + שמן תירס מערבבים יחד עם התפוחי אדמה עד שכל התפוחי אדמה מקבלים את התבלון.

מחממים תנור ל 180 מעלות לוקחים נייר אפיה ומניחים על תבנית שטוחה. שמים את התפוחי אדמה על התבנית ומכניסים לתנור עד שהתפוחי אדמה מזהיבים ונעשים פריכים...כ - 20 דקות בערך.

בהגשה מפזרים את המלח גס - פטרוזיליה קצוצה השום והפלפל האדום החריף.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.