חומרים:
500 גר' ביסקוויטים מרובעים פשוטים
1/2 כוס יין
למלית:
1 ק"ג גבינה לבנה שמנה
1 כוס סוכר
3 חלמונים
100 גר צימוקים
100 גר' שקדים , או אגוזים קצוצים
לציפוי:
100 גר' שוקולד מריר
2 כפות חלב
3 כפות סוכר
1 כף קקאו
50 גר' חמאה
ניר אפייה
הכנה:
1. שוטחים את נייר הפרגמנט על משטח עבודה. טובלים 12 ביסקוויטים ביין, ועורכים טורים בני ארבעה ביסקוויטים.
2. להכנת המלית: טורפים יחד את כל חומרי המלית לערובת אחידה.
3. מורחים מחצית מהמלית על משטח הביסקוויטים, ועורכים על המלית שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים ביין.
מורחים ביתרת המלית ומכסים בשכבת ביסקוויטים נוספת.
4. אוחזים בשולי נייר הפרגמנט , ומקפלים את שני טורי הביסקוויטים החיצוניים אל המרכז, לצורת פירמידה.
מקפלים את שולי הנייר ושומרים במקרר עד שהעוגה תתייצב.
5. שמים בסיר את השוקולד , החלב, הסוכר והקקאו , ומחממים עד שהשוקולד יימס.
מוסיפים את החמאה ובוחשים עד שתימס. יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה ומחזירים למקרר .
מתקבלת עוגה בצורת פירמידה.
תגובות