החומרים:
בצק:
3/4 1 כוס קמח תופח
1 מרגרינה
2 חלמונים
2 כפות סוכר
1 סוכר וניל
אפשרות מומלצת להוסיף לתערובת חופן או יותר אגוזי מלך קצוצים!
מלית:
2 חלבונים
כוס סוכר פחות שתי כפות - שהשתמשנו לבצק
1 שמנת מתוקה
2 גבינה לבנה 9% (500 גרם)
אופן הכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק עד הזהבה.
לאפות 2/3 בתבנית אחת
1/3 בתבנית קטנה יותר - לפרורים מעל העוגה.
אני בד"כ עושה בתבנית אחת הכל ופשוט אחרי אפייה מגרדת קצת עם סכין משונן וכך יש לי בצק לפרורים מעל.
לקציף לקצף חזק חלבונים וסוכר, להוסיף 1 שמנת מתוקה - לא מוקצפת + 2 גבינה לבנה.
אפשר את הכל במיקסר במהירות איטית יותר כמובן מאשר הקצפה.
למרוח מלית על בסיס, מעל לפזר פרורים שיש מה-1/3 בצק.
לקרר במקרר לילה אם הצליחה להחזיק מעמד שם בחושך לבד...
* יציבה יותר כשמקציפים את השמנת מתוקה (ללא הקצפה עוגת כפית)
תגובות