שישי, כ' ניסן התשפ"ה
עוגת גבינה מגוונת

עיסת העוגה 

6 ביצים
כוס סוכר
כוס קמח
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב מוסיפים את
החלמונים והקמח לסירוגין ומקפלים לתוך הקצף.
מחלקים את העיסה ל- 3 חלקים


חלק ראשון (תחתית):
משטחים 1/3 מכמות העיסה בתבנית מס' 26 מרופדת בניר אפיה, אופים בתנור
שחומם מראש ל- 180 מעלות כ- 10-15 דקות עד שהחלק העליון מזהיב מעט.
מוצאים את התבנית ומורידים את הטמפ' ל- 160 מעלות.

חלק שני (אמצעי):
1/2 2 כפות סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות גדושות אינסטנט פודינג וניל
750 גרם גבינה לבנה (5% או 9%)
גביע שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1/3 עיסת העוגה

מערבבים לפי הסדר עם 1/3 מעיסת העוגה לתערובת אחידה יוצקים על התחתית האפויה ומשטחים.


חלק שלישי (חלק עליון):
יוצקים מעל את ה- 1/3 האחרון של עיסת העוגה ומשטחים
אופים ב- 160 מעלות 45-55 עד שהעוגה מזהיבה.
מוציאים את העוגה מהתנור מכבים וסוגרים את דלת התנור כדי לשמור
על חום התנור.


ציפוי העוגה (לא חייב אבל טעים):
2 שמנת חמוצה
3 כפות דבש
1 כף גרידת לימון/תפוז
1 פקק תמצית תפוז/לימון
מערבבים לעיסה אחידה יוצקים על העוגה משטחים ומחזירים לתנור
המכובה ל- 10 דקות, מוצאים מקררים ומכניסים למקרר ל- 4-5 שעות.

-------------------------------------------------------------------------------------------
* את העוגה ניתן לשדרג עם מגוון אפשרויות:
באמצע על התחתית אפשר לפזר פירות משומרים כמו אננס, פירות יער ועוד.
על החלק העליון אפשר להכין עם ציפוי בלי ציפוי אפשר לפזר חתיכות אננס, אפרסקים, משמש,קיווי, אגוזים …כיד הדמיון.
* אני הכנתי אותה עם הציפוי בלבד - עוגה מעולה.

תגובות

תוכן התגובה הינו שדה חובה.